Home

Paardenhotel

Gastenverblijf

Neem contact op

Over ons

Tarieven

Bezoek ons

Paardenhotel

Het Paardenhotel

De Cordobahoeve beschikt over een paardenhotel waar je paard kan blijven overnachten. We beschikken over ruime stallen met de juiste voorzieningen voor een fijn verblijf. Overdag kan je paard grazen op de weide of kun je gaan rijden over de ruiterpaden rond Exloo of Valthe.

Benieuwd hoe jouw paard kan genieten op de Cordobahoeve? We nemen je graag mee.

Het binnenverblijf

De Cordobahoeve beschikt over vier nieuwe, comfortabele binnenstallen. Deze stallen zijn 3 bij 4 meter en grenzen aan het vakantie appartement, waardoor je maar één deur verwijderd bent van de stallen. Daarnaast zijn de stallen uitgerust met automatische drinkbakken en kan je paard naar buiten kijken door het luik in de staldeur. Wanneer nodig, kan deze dicht gedaan worden. Ook is er bij de binnenstallen een poets- en spuitplaats waar je je paard kan poetsen en kunt afspoelen met warm en koud water. Voor jou is hier de mogelijkheid om je spullen op te bergen in de ruime zadelkasten.

De buitenstallen

Naast de binnenstallen zijn er ook een aantal buitenstallen aanwezig. Deze hebben een uitloop met een paddock met van ongeveer 25 bij 25 meter. Zo is het mogelijk voor de paarden om 24 uur lang in en uit de stal te kunnen. In de nacht kunnen de staldeuren eventueel gesloten worden. Aan de achterkant van deze stallen zit een raam waar de paarden met hun hoofd uit kunnen hangen en zicht hebben op kilometers lange akkerbouw. Verder kunnen de paarden elkaar zien door het traliewerk aan de binnenzijde.

Mogelijkheid tot verzorging

Wanneer je je paard bij ons langsbrengt voor kortdurige stalling of omdat je zelf bijvoorbeeld op vakantie gaat, kunnen wij ook de basale verzorging op ons nemen. Wanneer je tegelijk met je paard op de Cordobahoeve verblijft, doe je zelf de verzorging. Wij zijn allebei dierenarts van beroep en kunnen daardoor je paard verzorgen bij een bestaande aandoening, maar paarden met langdurige aandoeningen of revaliderende paarden, zijn bij ons niet op de meest geschikte plek.

Het grote weiland

Op de Cordobahoeve beschikken we over een weiland van 1.6 hectare, waardoor er genoeg ruimte voor je paard is om in alle rust te grazen. De omheining van Poda, een combinatie van houten hekwerk en hippolux, zorgen ervoor dat de paarden veilig in het weiland blijven. Het weiland is onderverdeeld in zeven percelen waardoor elk paard over een ruim stuk grond kan beschikken. De percelen zijn via een centraal middenpad gemakkelijk te bereiken, zodat er niet door de weilanden heen gelopen hoeft te worden. Ook is het mogelijk voor paarden om samen in een perceel te staan. Mocht je hier interesse in hebben, neem dan contact met ons op.

De fijne rijbak

Naast het weiland, hebben we ook een rijbak beschikbaar die recentelijk is voorzien van drainage en een nieuwe toplaag met vlokken. Hierdoor blijft de rijbak in ieder seizoen droog en kan er dus altijd in gereden worden. De rijbak is 20 bij 60 meter en goed afgeschermd met een prachtige houten omheining. De omheining is voorzien van stroom, waardoor de paarden ook hier losgelaten kunnen worden. De stroomvoorziening in de rijbak is onafhankelijk van die van het weiland. Wanneer er dus gereden wordt, staat de stroom in de rijbak uit.

Geniet samen van de omringende natuur

Het is ook mogelijk om samen met je paard te overnachten, waarbij jij kan verblijven in ons gastenverblijf. Op deze manier kunnen jullie er samen op uit en de omgeving verkennen. Er zijn verschillende ruiterroutes voor buitenritten die jullie samen kunnen maken. Eén daarvan is de route Hondsrug/Exloo/Buinen. Deze is 8 kilometer lang en start in Buinen, 10 kilometer vanaf de Cordobahoeve. Een andere ruiterroute is de Hondsrug Exloo. Deze is 13 kilometer lang en start in Exloo. Deze ruitertroute start op 2 kilometer afstand van ons af en met de auto ben je ongeveer 6 minuten onderweg.

Zien we je snel?

Denk je eraan om je paard bij ons te laten verblijven? Of wil je zelf misschien ook wel mee? Boek dan snel en ontdek de fijne omgeving die de Cordobahoeve te bieden heeft. Boek nu en dan zien we jullie binnenkort!

Zien we je snel?

Denk je eraan om je paard bij ons te laten verblijven? Of wil je zelf misschien ook wel mee? Boek dan snel en ontdek de fijne omgeving die de Cordobahoeve te bieden heeft. Voor maar €27,50 exclusief btw per dag, kan je paard bij ons overnachten en genieten van een ruime stal. Boek nu en dan zien we jullie binnenkort!

De aanvullingen

Paardenhotel

agsdix-fas fa-check

In de wei zetten

agsdix-fas fa-check

Rijden in de rijbak

agsdix-fas fa-check

Buiten of binnenstal

agsdix-fas fa-check

Voer

agsdix-fas fa-check

Stro of houtvezel

agsdix-fas fa-check

Wasmachine gebruik

Andere wensen?

Heb jij andere wensen voor ons binnen je verblijf op de Cordobahoeve?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Zien we je snel?

Het lijkt ons leuk om je binnenkort te mogen verwelkomen op de Cordobahoeve. Wil jij er even tussenuit? Dan ben je bij ons van harte welkom!? Boek snel voor een fijn verblijf.

Meest gestelde vragen

Wat zijn de tarieven?

Je kan de tarieven hier bekijken. 

Wat zijn de in- en uitchecktijden?

Je kan inchecken vanaf 15:00 uur en uitchecken is mogelijk tot 11:00 uur. Wanneer de paarden op de laatste dag nog langer op stal moeten blijven in verband met een wedstrijd op een andere locatie, dan is dit tegen betaling van een extra dagdeel vaak mogelijk.

Kunnen er paarden op locatie verhuurd worden?

Nee, dit is niet mogelijk.

Is er een televisie en WiFi aanwezig?

Er is gratis WiFi aanwezig. De WiFi code geven wij mee bij het inchecken. Het gastenverblijf heeft geen televisie.

Wordt er ontbijt en avondeten geregeld?

Er wordt geen ontbijt en avondeten verzorgd. De keuken in het gastenverblijf is voorzien van een kooktoestel en keukengerei, zodat je je eigen maaltijden kan bereiden. Ook zijn er veel gezellige restaurants in de buurt voor wanneer je liever de deur uit wil.

Mag er gerookt worden?

Nee, zowel in de stallen als in het huis wordt niet gerookt.

Kunnen er ook meerdere huisdieren meegenomen worden?

Het is mogelijk om tegen betaling ook je hond of kat mee te nemen. Neem hiervoor contact met ons op.