Welkom in het paardenhotel de Cordobahoeve in Drenthe.

Bij ons op de boerderij kunt u heerlijk op vakantie samen met uw paard. U verblijft dan in een 2/4 persoons gastenverblijf in het pas verbouwde deel op de boerderij. 

Vanzelfsprekend is uw paard ook van harte welkom bij ons in het paardenhotel voor tijdelijke pensionstalling, omdat u bijvoorbeeld een verhuizing moet regelen, uw paard zorg nodig heeft die u niet kan bieden of gewoon omdat u lekker zelf wilt genieten van uw vakantie.

Ook zonder paard bent u van harte welkom voor een vakantie in het gastenverblijf in onze boerderij. Alles is mogelijk!!

Wij bieden zeer fijne faciliteiten voor uw paard. Het paard mag bij ons overnachten in een van onze stallen, hebben prachtige stukken weide aangelegd waar ze lekker individueel of samen in rust kunnen grazen. U kunt ook samen met uw paard rijden in de pas gedraineerde rijbaan van 20 bij 60 meter en er zijn natuurlijk faciliteiten om uw paard te verzorgen. Tevens kunt u uw spullen kwijt in onze zelfgemaakte zadelkasten. 

U kunt hier heerlijke buitenritten maken door het natuurgebied de Hondsrug, bijvoorbeeld de ruiterroute de Hondsrug Buinen. De lengte van de route is 8 km en start in Buinen dat hier 4 km vandaan ligt. Of bijvoorbeeld ruiterroute de Hondsrug Exloo. De lengte van de ruiterroute is 13 km en start in Exloo, dat echter 2 kilometer hiervandaan is.

Doordat mijn partner en ik alle twee gezelschapsdierenarts zijn, kunnen wij uw paard ook verzorgen bij een bestaande aandoening als uw paard dat nodig heeft bij uw afwezigheid. 

Appartement bij B&B de Cordobahoeve
Stallen van de Cordobahoeve
Wie zijn we

Wij zijn Thalitha Hoogstraten en Frederik Haaksema beide geboren in 1979 en zijn alle twee gezelschapsdierenarts. Nadat ik 12 jaar mijn eigen dierenartsenpraktijk heb gerund in Soest ben ik mijn eigen paardenhotel begonnen hier in Drenthe. Mijn man woonde al in deze omgeving dus ben naar hem toe verhuisd. Samen hebben wij in 2021 een prachtige zoon Hugo gekregen waar we heel trots op zijn.

In 2002 is onze shetlandpony Marlon geboren, die nog steeds bij ons woont, ook hij is met ons mee gereisd naar Drenthe en heeft nu een prachtige buitenstal waarbij hij 24 uur per dag kan kiezen of hij buiten wil lopen of lekker wil uitrusten in de stal. Zijn Friesche paarden maatje is helaas in 2013 overleden en zijn shetlander maatje hebben we een half jaar geleden moeten laten inslapen. Nu hebben we een tijdelijk shetlander maatje holly die hem vergezeld, maar zijn opzoek naar een nieuw vast maatje.

Daarnaast heb ik twee prachtige dressuur paarden, Cordoba en Hippo’crates.

Cordoba is een zeer lieve rustige dressuur ruin kwpn van 15 jaar en is op zz licht niveau, ik heb vele wedstrijden met hem gelopen. Hippo’crates heb ik nog maar 3 maanden in mijn bezit maar is echt een hele bijzondere topper, een kwpn ruin van 10 jaar en op zz zwaar niveau. 

Ook onze twee chihuahua’s mogen we zeker niet vergeten, Pico en Elske, ze zijn erg oud en ziek, maar zijn erg dankbaar dat ze nog bij ons mogen zijn. 

Mijn man heeft een Engelse spinger spaniël hond Idres en twee katten Fleur en Flip.

Alles loopt over het erf bij ons en kunnen het zeer goed met elkaar vinden, ook de muizen populatie in de stallen wordt daardoor erg laag gehouden. Onze paarden zouden het erg gezellig vinden als u met uw paard langs komt voor een vakantie.

Graag Tot ziens!